Café i lä

Gårdscafé med ateljé & musteri

julkulor eller?

Publicerad 2013-11-22 15:48:57 i Allmänt,

Syrran Sonja å jag sitter å gör julkulor
Det är skyltsöndag snart å då vill man ha lite å visa
Röra sätter igån kreativiteten tycker jag
Det går at mycke pärlor en sådan dag
syrran kan virka precis vad vi behöver
När julen är över tycker jag inte att ett fint hantverk ska läggas undan ( om man haft den till grankula) utan låta den vara med mer....lägg den i en skål från loppis å använd den till nåldyna. Om du inte ger bort den direkt som nåldyna förstås , det blir säkert en uppskattad julklapp.
Vi jobbar på å Välkommen in till Skyltsöndan 1/12 2013
Vi får väl se vad vi hinner...vi har några som bromsar
på väg att lägga sej  oj oj oj
stearin återanvändning ett bra miljötänk. Det kommer att bli vackra ljus...vänta bara å se

Trevligt besök

Publicerad 2013-11-22 15:09:23 i Allmänt,

När jag jobbar i ateljen droppar det in flera som vill handarbeta med andra. Det är så trevligt
Viviann stickar barntröja att sända till behövande
Den kommer nog till glädle
Vi fikar å pratar om allt möjligt
Anna å David tittar in, de har åxå saker att göra, men vill först fika å prata en stund
Några smarriga bullar efter ost å kex
Anna pröva några örhängen som jag gjort de kanske ska få lite utsmyckning. Vi får se

Troll

Publicerad 2013-11-22 14:20:08 i Allmänt,

Jag å Sissel for iväg på träff med skogens troll. Vid  kanten av en liten väg vid flyget, har Sissel träffat små troll som hon ville presentera mig för. Hon körde oss dit på isig väg ,  väldigt isig väg. Å där stod de å vinkade till oss, låt mej visa er några av dem, några för de var otroligt många
titta upp i himlen , låtsas inte se oss. syns vi inte finns vi inte
alla verkar trivas bäst uppe på stubbar,
En ropa HEEEEEEJ
Hej igen ZIZZEL, vem haru meeed dej
Detta är Frida å hennes kille ( vad han nu heter)
Tuff en
Stirra bara på oss förvånat
Vi fråga vem som gjort dem alla? Gjort oss varför tror du nån gjort oss? Nåja fina är dom å trevligt att råkas, ialla fall från vår sida.

ingen storspov

Publicerad 2013-11-18 19:53:56 i Allmänt,

Nu ska ni få höra......för ett tag sen skrev jag om "min skata" som hade besök av en annan fågel. Jag tog en bild från matsalen , försökte hålla mej så osynlig som möjligt. tyckte att storspoven såg lite konstig ut i näbben, men tänkte att den kanske var missbildad av bildens vinkel, MEN NEJ.....idag träffade jag en av kyrkans vaktmästare, han var ut på bloggen ( trevligt) såg fågeln , ringde till en som visste att detta är en MORKULLA. Den ska heller inte vara här vid den tiden heller förstås. Jag har faktiskt aldrig sett en morkulla, men älskar storspoven och dess läte. Skulle ha smygit ut å runt huset å kanske sett bättre , men ville inte skrämma den. Så nu vet vi bättre , undrar hur det gick för den. Tusen tack för intresse å information.
Nu när jag ser bilden med andra nyöppnade ögon så ser att det inte är en Storspov....oj jag har haft en MORKULLA på min gård. Vet ni morkullan kan flytta sina ungar med att klämma fast dem mellan benen å flyga . Den har kortare ben än storspoven, jag såg inga ben. Tack igen
 

Öppen Atelje

Publicerad 2013-11-14 13:07:41 i Allmänt,

imorgon den 15 nov är jag i ateljen 10 till 15 . Om ni vill titta in å pyssla eller bara umgås ( varför heter det BARA umgås)  så är ni välkomna. Jag sätter på kaffet
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ljusstöpning

Publicerad 2013-11-14 12:49:10 i Allmänt,

Anna å David å jag var på tisdagskväll å stöpte ljus på Handenshus.
först knyta vekar
3 armade ljus 3 st
å 3 par långa raka
först ska vekarna suga upp
å dras av
 
spinkiga ännu men
det tar sig
doppa  " du mådå döpp" ett utryck som vi i familjen ofta säjer sen Ungarnas pappa , som monterar upp värmepumpar , var till en tant som sa så. Å nu passar det mer än vanligt
Värmen höll sig jämn å fin
Ulrika fick hälla på mer hela tiden
Det var lungt å skönt , allt flöt så smidigt mellan alla
vi gick från 2 håll å inget stress. Det går inte att stressa när man stöper då blir det för mycke drag i lokalen
 
 
En trevlig kväll med trevliga människor
Vi åkte hem med vackra ljus,. vi var inte ens trötta, hemma 23.30 endast otroligt nöjda. Tack ULRIKA å ni alla andra som jag inte känner men trivdes med.
Ni som ser bilderna kanske ser det jag tänkte på under kvällen , att färgskalan i rummet var så vackert, alla var klädda i lungna färger. en tillfällighet eller är det så man känner sej , när man ska stöpa ljus?
 

Boule

Publicerad 2013-11-14 12:04:58 i Allmänt,

Har varit i Luleå å spelat boule i helgen. Det är alltid roligt att fara med gänget å tävla. Gänget ja vi är ett gäng för vi är en liten klubb  Skellefteå Boulekraft IF  SKL. Man saknar konsten ibland bland kloten men den finns där hantverket.
fin eller hur
allt nån behöver
Detta blir nog ett jobb i vinter. min väska är fin men......
Vårat märke är så fint , det har åsas grabb ritat åt oss
på långt håll syns lillen, nära klotet, precis som vi spelar. den riktigt sticker ut
min sköna handledsvärmare som syster Sonja stickat, kan inte spela utan dom, det är 17 grader i hallen å känns kallare ju mer folk som far hem. eftersom vi är BRA så sitter vi å väntar på nåns medaljspel, den kvällen Tore å Lars mot tvillingarna Lindgren
 
Målet
tajtspel
i väntan på på domarmätning
 
från
våran klubb har blå
 
till
SILVER   Grattis alla 4a

 
 
 

SNÖ

Publicerad 2013-11-06 10:45:02 i Allmänt,

SARA vintern har kommit, ja inte riktigt , det är inte kallt. Det ska väl vara -10 grader då tror jag
Cafe i lä är stängt, möblerna innställda eller övertäckta
Jag å Frej hann precis klippa runt dammen å ta upp lite löv. Till våren är Grodorna så snabba och jag vill inte störa dem då. De lägger äggen 30 april. Tor hann rensa stuprören. Vilken tur att få hjälp.
Så lungt ...Men inne planeras för fullt för cafet...ett är säkert  " vi måste utöka antalet sittplatser"
Skatorna vet var maten förvaras....å även var värmen från garage finns. HADE TJEJEN

Rädda ett bord

Publicerad 2013-11-06 10:28:35 i Allmänt,

Jag är ju ingen slit å släng ....mat bordet köpte jag i början på 70 talet. IKEA  Karin Mobring designer på ikea då. Jag köpte flera möbler som hon gjort. Den heter Stabil..köpte skåp ,soffgrupper bordet å stolar...allt finns kvar tala om kvalitet. Många tycker det är skräp å svåra att montera. Allt i Stabil å torsvik kom färdigt. tjock furu. Men åren går och matbordet har nötts , det finns även många jack av ungarnas gafflar när de tyckt att maten dröjt, men de har aldrig fått bannor för detta....
Men nu har jag köpt bordsduk å skjutit fast å över det en vaxduk, köpt på spest å ting. Den är åxå fastskiuten
Lätt att torka av
Å ett snyggt mönster....så släng inte era bord rädda dem. Stolarna till är  köpta på loppis, de är buntade köpte dem till Frejs glasrum men han tog Stabil istället för de ska ju stå ute.

Tors tavla

Publicerad 2013-11-06 10:10:10 i Allmänt,

Vi satt å såg nyheterna jag å Tor.  De visade bilder som Marie Fredriksson målat som come back efter sin sjukdom. De såldes ut direkt , folk köpte upp allt. Tor blev något upprörd , han tyckte de var intetsägande och att de köpte bara för att ifall hon inte skulle klara sig ( som gamar) Alla tavlor var ansikten.. jag har aldrig målat ansikten sa Tor men nu blir det. Rusa ner i verkstan, fram med papper å kol, ny jäklar ska här jobbas. Han måla snabbt å jag njöt. När han var klar så rama jag in den
Denna blick säjer allt...jag älskar den... så intensiv
den är bättre än hennes....å inte bara för att han är min son....Jaa ju att om jag var kändis skulle pengarna rulla in.  Köper vi konst för att ...om det skiter sig för konstnären så stiger värdet...kan det vara så?

spetsar

Publicerad 2013-11-06 09:52:35 i Allmänt,

Jag har samlat syster Sonjas spetsar å mammas hardangerband under glaskupor. De är för fina att ha i lådor
 

 
Men vad står det här.............
 
VÄGEN TILL INRE FRID BLIR KORTARE JU FÄRRE SAKER DU ÄGER..........min väg kommer att vara skitlång, älskar design
 

Fler minnen

Publicerad 2013-11-04 10:37:06 i Allmänt,

Pappa jobba på samma ställe som jag nu elecktrolysen Rönnskär. Han fick höra att det skulle byggas upp ett metallverk i norrland, han var i Stockholm då , arbetslös, Så han spände fast 2 limpor på pakethållaren å cykla hit. Å träffa min mamma , vilken tur man har egentligen att man lever å jag är just jag (sätt er ner å tänk gott folk , vilken tur vi har som finns, tack mamma å pappa) Ivar å Linnea Eriksson.
669 Eriksson  en otroligt snäll människa
Mamma gjorde alltid iordning pappas matsäck. Mat i plåtlådan mjölk i en kvarting ( liten spritflaska) sen  ner i Unikan en brun papplåda med läderband till åtstängning. sen fast på moppen. Pappa dog 1973 13 nov dan efter farsdag. Han fick en anod på foten på jobbe, blev klämd å fick sitt med foten i högläge hemma ett tag . när han börja jobba släppte en blodpropp från benet å gick till lungan. Endast 60 å ½ år , å som han längte till pension som då var 67 år. Han ville fiska å snickra.
Den här kransen låg på min brors kista Sören Eriksson, när jag gjorde den ville jag att pappa skulle vara närvarande i form av trä och mamma som dog 1993 i form av hardangerband som hon sytt. i mitten stod en glasskål fylld med vita tulpaner. Han dog åxå för tidigt , tog förtida vid 62, fick bara vara ledig 1 år. Dog i snöskottning, så himla tragiskt trodde vi skulle få bli gamla tillsammans. Han älskade att vara här å fiska från tomten.
En sån himmla snäll människa. When vill i see you again?   Att få växa upp med snälla föräldrar å syskon är det enda som är värt nått att sen få syskonbarn å egna barn som för denna tradition vidare, hur bra kan man ha det . TACK ALLA

samla minnen

Publicerad 2013-11-04 09:35:53 i Allmänt,

Många vill inte ha några dammsamlande grejer på överskåpen i köket, men det vill jag. Jag har alltid samlat minnen där uppe, jo nog blir de skitiga av fett å damm, men det är även roligt att varje november diska upp å ställa iordning igen.
på skåpen har jag skrivit me textilfärg
Då ska vi se vad vi har här
En lökhacka som mamma hade , vacker å en liten lapp i som säjer vad jag menar....."det känslomässiga förhållandet till föremål är viktigt för mej"
Mjölkhämtaren var farmor å farfars  Anna å Hans Pålack, ( farfar ville att vi skulle heta Pålack men en konstnär Pålack sa nej, farmor hade pappa innan de träffades så vi hade farmors flicknamn Eriksson)  de bodde i Holen 2km från Orsa. Den fick man gå över vägen med till Anton å Effy de hade kor , sen hem med varm mjölk (blä) farmor sa att det var nyttigt men nä jag ville ha den kall. Glasflaskerna gick man till affären i skelleftehamn å bytte till fyllda 1liter mjölk , den lilla till grädde.Metallhämtaren kom från mormor å morfar Nanny å Viktor Eklund på Degerön (gula huset på södra sidan Sundgrundsbron till vänster, ett så kallat bläckhornshus.
Dom hade Örvikens sista ko
I det huset fanns ett ingångsskafferi, när mormor malde kaffet luktade väldigt gott där inne, När hon gick bort fick vi välja ett minne , jag valde kaffekvarnen, trots detta är jag ingen kaffedrickare, det finns te. Som ni ser så är städning på gång, skulle kanske tagit bilderna efter me vadå så här är livet, det finns så mycket roligt att göra, eller hur

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela